Деветти ден од потрагата по малата Данка (2): И Србите во Виена го бараат девојчето, ангажиран приватен детектив

0
58

Данка Илиќ (2) исчезна во вторникот на 26 март во Бањско поле кај Бор околу 13 часот и 45 минути. Оттогаш до денес се води интензивна потрага по неа, а во истрагата се вклучи и Интерпол.

Во истрагата за нејзиното исчезнување се вклучи и виенската полиција, откако се појави видео од Виена на кое се гледаат две Романки со девојка која личи на Данка.

Криминалистичката служба на покраината Виена покрена истрага за исчезнувањето на двегодишната Данка, која наводно била видена во главниот град на Австрија.

И Интерпол започна потрага по исчезнатиот Данко Илиќ (2). Се работи за жолта потрага, односно потрага по исчезнати лица. Во овој случај, податоците може да се менуваат секој час, односно да се ажурираат.

 

telegraf.rs