Aвстриска полиција: Девојчето снимено во Виена многу веројатно е Данка

0
46

Австриската полиција објави видео снимено на трамвајска станица во Виена, на кое се верува дека ја прикажува малата Данка Илиќ која исчезна во близина на Бор на 26 март.

Австриската полиција соопшти дека голема е веројатноста девојчето да е тоа.

Откако роднините на исчезнатото девојче ги погледнаа сликите, претпоставуваат дека многу веројатно се работи за исчезнатото девојче од Србија. Виенската полиција по наредба на јавното обвинителство бара апсење.