10-ти ден од потрагата по Данкa (2): Полицијата во Виена потврди дека детето од снимката не е исчезнатото девојче од Србија

0
70

Данка Илиќ (2) исчезна во вторникот на 26 март во Бањско поле кај Бор околу 13 часот и 45 минути. Оттогаш до денес се води интензивна потрага по неа, а во истрагата се вклучи и Интерпол.

Криминалистичката служба на покраината Виена покрена истрага за исчезнувањето на двегодишната Данка, која наводно била видена во главниот град на Австрија.

Австриската полиција од вчера трага по две жени од видео од Виена, на кое наводно се снимени со Данко.

Интерпол започна потрага по исчезнатиот Данко Илиќ (2). Се работи за жолта потрага, односно потрага по исчезнати лица. Во овој случај, податоците може да се менуваат секој час, односно да се ажурираат.

Весникот „Космо“ тврди дека успеал да пронајде една од жените за кои постои сомневање дека е на видеото, а жената на видеото вели дека полицијата дошла кај неа дома, дека им кажала сè и дека на крајот и се извиниле за нејзините маки. дека таа претрпела.

 

telegraf.rs