(ФОТО) Светлечка купола во Женева

0
48

Оваа инсталација со дијаметар од 15 метри наречена „Дишете“ е поставена на централниот отворен плоштад во Женева од уметникот и активист Ден Ахер. До 26 мај посетителите можат да го доживеат нејзиното пулсирање кое поттикнува да се вдиши шест секунди и да се издиши шест секунди и така петпати во минута. Уметничкото дело на тој начин поттикнува да се забави пред бурното темпо на секојдневниот живот.

DW