Судијата во Врховниот суд Наќе Георгиев приведен поради мито од 10.000 евра

0
59

Судијата во Врховниот суд Наќе Георгиев е приведен поради мито од 10.000 евра и е префрлен во полициската станица Кисела Вода во Скопје, потврдија за Телма полициски извори.

Како што веќе објави Телма, врховниот судија бил фатен со 10.000 евра. Претходно бил пријавен од лице кое тврдело дека му било барано мито за судски случај.

Врховниот судија кој е приведен беше и член на Судскиот Совет, но си даде оставка кога за судија беше биран неговиот син.

Извор: Телма