Четврток и петок се неработни денови во Македонија

0
133

24 мај – Денот на сесловенските просветители св. Кирил и Методиј е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија.

Но, еден ден претходно на 23 мај ќе одмараат сите оние кои се од влашка националност, поради Денот на Власите кој се паѓа во четврток.

 

 

kurir.mk