Вучиќ: Да зависеше членството на Косово во Советот на Европа од Македонија тоа ќе беше решено со еден телефонски повик

0
60

Претседателот на Србија Александар Вучиќ смета дека тоа што Косово нема да стане членка на Советот на Европа е резултат на паметната дипломатија на Србија како и на разумниот став на Франција и Германија.

Тоа да зависеше од Македонија или од Црна Гора тоа ќе беше решено со телефонски повик, немаше да биде потребно некој да доаѓа да гласа.Не им помина така како што очекуваа-рече Вучиќ синоќа за ТВ Прва.