Четири деца се повредени за време на роденденска забава во Грција кога одлетал тобоган на надувување

0
51

Четири деца се повредени за време на роденденска забава во Грција кога одлетал тобоган на надувување, а полицијата ги привела родителите кои ја организирале забавата.

Во забавен парк во Коропа е организирана детска роденденска забава, но сопственикот ги немал потребните дозволи да постави тобоган. Според грчките медиуми, повредените деца имаат само осум години, а три се пренесени во болница. За среќа сите поминале со полесни повреди.

Полицијата ги приведе управителите на забавниот парк, како и родителите кои ја организираа роденденската забава.

Против две лица е поднесена кривична пријава, бидејќи ја попречувале полицијата кога се обидела да го затвори просторот.