Словенија зафатена од суперклеточно невреме

0
46

Невремето кое е придружено со силен ветер и град се движи и над Домжал.

Некои возачи ги запреа своите автомобили под надвозник во Љубљана за да се скријат од дождот и град.

„Суперклеточното невреме што ја зафати централна Словенија локално го распрска градот, имаше и силни налети на ветар и пороен дожд. Наплив на невреме има во областа на Љубљана и Требње“, информираат од Управата за заштита и спасување на Словенија.

„За жал, за време на невреме на автопатот, некои неодговорни возачи сè уште ги запираат возилата во тунели, на паркинг ленти, се вртат или дури излегуваат од возилото и слично. Со тоа се загрозуваат себеси и другите учесници во сообраќајот бидејќи може да да биде метеж или опасни судири и сообраќајни незгоди“, се наведува во соопштението.

denesen.mk