(ФОТО) Последиците од ударот на ураганот Берил во Хјустон

0
45
Cars are submerged in flood waters after Hurricane Beryl passed in Houston, Texas, U.S. July 8, 2024. REUTERS/Rich Matthews

Ураганот Берил сè уште носи обилни врнежи и ризик од торнада откако синоќа го премина брегот на Тексас, оставајќи повеќе од три милиони луѓе и голем број бизниси без струја во областа Хјустон, објавија американските медиуми.

A police rescue vehicle drives through flood waters after Hurricane Beryl passed in Houston, Texas, U.S. July 8, 2024. REUTERS/Rich Matthews

 

 

slobodnaevropa.mk