Четиримесечно девојче почина – семејството го прославувало Денот на независноста на САД на семејниот брод на 48 степени

0
63

Четиримесечно девојче почина откако додека семејството го прославувало Денот на независноста на САД на семејниот брод. Трагедијата се случила во Лејк Хавасу Сити, град во Аризона, каде температурите тие денови достигнувале и над 48 степени.

На 5 јули околу 17:00 часот, Тана Рае Вроблевски итно била пренесена во Регионалниот медицински центар. Детето „уживало во семејниот ден на езерото“ по повод прославата на 4 Јули, велат надлежните, кога е пријавено дека „изгубила свест“ и дека семејството „веднаш почнало со пружање на прва помош“.

Веднаш пристигнала и пожарникарската служба, која ја прелена во Регионалниот медицински центар Хавасу, а веднаш потоа со хеликоптер била пренесена во детската болница во Феникс.

И покрај напорите на сите овие екипи за реанимација на девојчето, таа починала.

Според 12News, причината за смртта на Тана сè уште не е јавно објавена и Канцеларијата на шерифот на округот Мохаве продолжува да ја истражува нејзината смрт.

Сепак, властите се сомневаат дека смртта на малото дете може да биде поврзана со екстремната топлина која тој ден била регистрирана во регионот.