Петков: ПР тимот од брзање го исекол Ковачевски од заедничката фотографија со Блинкен

0
523

Бугарскиот премиер Кирил Петков вели дека неговиот ПР тим од брзање го исекол македонскиот премиер Димитар Ковачевски од заедничката фотографија со американскиот државен секретар Ентони Блинкен.

„Просторот на Минхенската безбедносна конференцијата е многу мал за разговори. Тоа е неговиот шарм. Сите зборуваат со секого и на сите мои фотографии, обично има вкупно 5-6 лидери. Со постот што го направив, тоа сакав многу јасно да го кажам пред нашите меѓународни партнери, дека локалната корупција во во Бугарија е и надворешна политика. И во Бугарија и во Северна Македонија сите се обидуваат со некоја глупост да не извлечат од дијалошкиот, конструктивен тон. Така јасно кажав во мојот следен пост на Фејсбук дека кој на каква фотографија е, не е важно за нашата заедничка стратегија“, изјави Петков.