(ВИДЕО) Жителите од Лакочереј протестираат и вечерва, сопственикот на хотелот им објаснува зошто ги примил и по кој основ

0
705

Вечерва жители на селото Горно Лакочереј се собраа на протести пред хотелот каде се сместени припадниците на „Лев Тахор“. Тие влегоа во жолчна расправија со Марјан Јованоски – сосптвеник на хотелот каде е сместена групата.
За утре селаните, црковниот одбор и месната заедница од Горно Лакочереј закажаа средба со градоначалникот на Охрид Кирил Пецаков.