Путин: „Тие не ни дадоа шанса да постапиме поинаку“

0
333

Рускиот претседател Владимир Путин денеска разговараше со претставници на економијата поради ескалацијата на ситуацијата со Украина и санкциите воведени кон Русија.

Тој по средбата рече дека ова што се случува е неопходна мерка.

„Тие не ни дадоа шанса да постапиме поинаку“, рече Путин

Додаде дека Москва добро ги анализирала сите санкции воведени кон Русија.

„Русија се подготви за сегашната ситуација“, рече Путин и истакна дека „Русија останува дел од глобалната економија“.