(ВИДЕО) Новороденчињата од интензивна нега во источна Украина префрлени во ракетното засолниште

0
414

„Ова е одделение за неонатална интензивна нега. Префрлени се во ракетното засолниште. Можете ли да го замислите тоа? – рече д-р Денис Сурков раководителот на одделението „ние сме многу нервозни и загрижени“, вели тој .

На видеото се гледаат десетина новороденчиња. Медицинските сестри носат неколку бебиња во раце, а една медицинска сестра помага при дишењето.