Заканувачка порака до извршната директорка на ССК

0
338

-Биди паметна , дај си отказ, ако не ќе ве масакрираме. Вакви зборови во заканувачка порака која претходела на опожарениот автомобил стигнувале до извршната директорка на ССК -Сојуз на стопански комори, Христина Стојановиќ. Пораката содржела и рок до кога директорката требало да даде отказ или ќе се соочи со последици.

Раководството на ССК алармираде дека е под сериозен притисок и закани по живот. Коримилото во бизнис комората по изборот на Данела Арсовска за градоначалник на Скопје го презеде угледниот бизнисмен Трајан Ангелоски. Тој вели дека освен што бил запален автомобилот на извршната директорка добивале и писма и јавувања со смртни закани за нив и нивниот дом.

 

пари.мк