ГЕОПОЛИТИКА: Украинската војска на истокот обиколена од руски сили

0
347

Војна во Украина, приближна состојба до 21:00 27.02.
Од 10 до 12 бригади на армијата на УКР моментално се наоѓаат околу Донбас и, како што може да се види на мапата, наскоро ќе бидат целосно „заробени“ …

Од поголемите населени места, војниците на РФ/ДНР/ЛНР денеска влегоа во Бердјанск, Курпјаск, станицата Луганск и Волновак.
Како што пренесува Геополитика, немало прекумерен отпор во Бердјанск и Курпјаск, згора на тоа, локалната полиција обезбеди придружба на руските воени конвои.
Падот на Бердјанск, стратешки важен град на брегот на Азовското Море, беше неофицијално потврден од администрацијата.

Извор Geopolitika