Украина бара Русија да биде исклучена од Интерпол

0
351

Украинскиот министер за внатрешни работи Денис Монастирски побарал Русија да биде исклучена од Интерпол, јавува британскиот весник „Гардијан“.

Киев ја обвинува Москва дека ја злоупотребува организацијата и ја користи за напади врз политичките противници ширум светот и во Украина.