(ВИДЕО) Неименуван маж оживеал иако се било подготвено тој да биде погребан, поведена постапка за луѓето од мртовечницата

0
750

Неименуван маж буквално оживеал иако се било подготвено тој да биде погребан. Додека неговите роднини и пријатели се простувале со него, тој почнал да мрда.

Шокираните гробари веќе се подготвувале да да го спуштат во гробот, кога забележале дека телото во ковчегот мрда. Додека собраните луѓе се фаќале за глава, покојникот покажувал и знаци на дишење.

На гробиштата брзо дошле доктори кои констатирале дека човекот, кој требало да биде погребан, всушност е жив.

Веднаш е поведена истрага за тоа како луѓето од мртовечницата дале дозвола да се погребува жив човек.

извор: Република