Хрватската амбасадорка во Украина Аница Ѓамиќ го напушти Киев

0
416

Хрватската амбасадорка во Украина Аница Ѓамиќ го напушти Киев и е на пат за Лавов каде ќе престојува и ќе ја извршува својата должност.

Таа ќе им помага на хрватските граѓани и ќе ја следи ситуацијата во Украина.

За ова утрово информираше премиерот Андреј Пленковиќ, пишуваат хрватските медиуми.