More

  Донесена е Националната стратегија за интегрирано гранично управување

  Владата ја донесе Национална стратегија за интегрирано гранично управување 2021-2025, со Акциски план за имплементација на Националната стратегија за интегрирано гранично управување (2022-2025).

  Националната стратегија за интегрирано гранично управување и соодветниот акциски план се усогласени со постоечката национална стратешка рамка и основните стратешки документи, со акцент на Програмата за работа на Владата 2021-2024 и е во функција на исполнување на планираните активности во рамки на процесот на пристапување кон ЕУ, како стратешки приоритет на Владата.

  Главната цел на оваа стратегија е постигнување на безбедни и отворени граници, за брз и безбеден проток на патници и стоки и за ефикасно сузбивање на илегалните прекугранични активности до ниво кое нема да претставува закана за граничната безбедност и за сигурноста на граѓаните.

  spot_img

  Последни Вести

  spot_imgspot_img

  Слични Вести

  Skopje
  broken clouds
  -0.2 ° C
  -0.2 °
  -0.2 °
  47 %
  8.2kmh
  75 %
  Sun
  -0 °
  Mon
  0 °
  Tue
  2 °
  Wed
  2 °
  Thu
  -1 °
  spot_imgspot_img