News1.al : Во Тирана отворен штанд за собирање помош за Украина

0
398

Два дена во центарот на Тирана е импровизиран штанд за собирање хуманитарна помош за украинските граѓани кои повеќе од една недела се под руска агресија.

Многуте поддржувачки и охрабрувачки реакции на социјалните мрежи на албанските граѓани за украинската нација, но очиглено тоа не се покажува во пракса. Штандот за собирање хуманитарна помош е празен.

Да се ​​надеваме дека Албанците ќе покажат повеќе солидарност и хуманост не само на социјалните мрежи туку и во реалноста.

Видеото на овој линк