Денеска во Скопје протестен мраш против војната во Украина

0
223

Здружението на Украинците во земјава „Лесја Украинка“ денеска ќе организира протестен марш безграничната суровост од страната на Русија кон Украина“. 

Здружението ги повика сите граѓани да се приклучат на протестот и да го изразат својот револт.

Маршот ќе започне кај споменикот „Воинот на коњ“ на Плоштадот Македонија во 14.00 часот.