СДСМ е нервозен поради тоа што драматично губи на анкетата на американскиот институт ИРИ, губат затоа што институциите ги претворија во партиски дувла и не испорачаа резултати, велат од ВМРО ДПМНЕ

0
245
Ја разбираме нервозата на СДСМ која е поттикната поради драматичниот пад на рејтингот што се потврдува од во анкетата на американскиот институт ИРИ, а тоа е порака дека народот го прочита СДСМ. Во истата таа анкета само 18% сметаат дека Македонија се движи во позитивна насока, се вели во соопштението од ВМРО ДПМНЕ. Во продолжение го пренесуваме истото во целост:
Токму затоа денес СДСМ наместо да понуди одговор на прашањето како се случило Јавното Претпријатие Градски Паркинг наместо место за услуги на граѓаните да стане место каде братучеди, роднини и пријатели на функционери од власта се на големо вработувани во оваа институција, се занимава со измислени и вештачки теми.
Вистинскиот одговор на кој СДСМ и Демократски сојуз треба да дадат одговор е како се случило една институција која треба да биде на граѓаните да остане заробена и киднапирана во рацете на партиите на власт?
СДСМ да објасни по кој критериум вработувале роднини и пријатели на функционери на власта, а дома остануваат чесни луѓе кои со труд го стекнувале своето знаење.
Малку ли беше што функционери на власта користеле картички за паркирање, а сега и си вработувале по чудни критериуми свои роднини и пријатели?
И кога СДСМ ќе си го поставува прашањето зошто губат на избори и анкети, одговорот е зошто крадат, институциите ги претворија во партиски дувла и не испорачаа резултати.