МНР го повика рускиот амбасадор Баздникин, врачена му е протестна нота

0
327

Во Министерството за надворешни работи денеска бил одржан состанок на тема Русија, а веднаш потоа, во МНР бил повикан рускиот амбасадор во земјава, Сергеј Александрович Баздникин.

Како што потврдуваат извори во МНР за „Слободен печат“, претставници на министерството му упатиле вербална нота на амбасадорот, околу објавата на Руската амбасада од пред два дена, со која се евидентираат „русофобите“ во Македонија.

Претставници на МНР на амбасадорот му посочиле дека објавата е непримерна, заканувачка и оти таа надвор од дипломатската комуникација.