(ФОТО) По појавата на H5N1 во соседна Грција, се изврши мониторинг на јужниот дел на Преспанско езеро и островот Голем град

0
284

Со оглед на појавата на H5N1 во соседна Грција на Мало Преспанско езеро ренџерската служба на Општина Ресен изврши вонредна контрола на јужниот дел на Преспанско езеро и островот Голем град. Ренџерската служба на Општина Ресен не пронајде никаква појава на угинати птици.

фото: Мониторинг станица за Преспанското Езеро