Максим Димитриевски: Започнавме со целосна реконструкција на градскиот парк во Куманово

0
302

Градоначалникот на општина Куманово Максим Димитриевски информира дека започна целосната реконструкција на градскиот парк и Куманово добива нов простор за спорт и рекреација, како што доликува на еден модерен и урбан
град.

„Куманово добива нов простор за спорт и рекреација, со нови пешачки патеки, нови смарт клупи, соларни канделабри, ново детско катче, простор за домашни миленици, нов спортски терен, нова фонтана, нов паркинг простор и платформа за одржување настани на отворено. Со друг проект е предвидена целосна реконструкција на улица Братство и единство со тротоари, а се подготвува и дополнително нејзино поврзување со булевар Октомвриска Револуција. Куманово продолжува да се развива, Kуманово
продолжува да се менува!“, рече Димитриевски.