Една таква е онаа која Мирјана, исклучително креативна, романтична и имагинативна економистка, и нејзината сестра Катарина успешно ја плетат веќе некое време. Пред девет години Катарина ѝ предложи на Сека да почне да прави кекси, кои на нашиот пазар не беа толку популарни како надвор. Што Мирјана, многу желна да се испроба во хоби што ќе ја задоволи нејзината креативност и имагинација, без двоумење го прифатила. Она на што Катарина не сметаше е дека може да се случи Секи да се преоптовари со наредби, па треба да дојде на помош. Но, штом се случи токму тоа и кога се обиде, остана таму.
Денес, тие двете се добро координирана екипа која прави преслатки (буквално и преносно) десерти. Кога го смислиле името, сакале да асоцира на нешто магично и посебно што ќе се крие зад него, па Cupcakes & Fairy tales звучеле како идеално решение!
Иако кексите заглавија во името на брендот и беа камен-темелникот од кој започна приказната, набрзо се појавија барања за торти, во кои Катарина се испроба и попатно, сосема неочекувано откривајќи дека е вистински мајстор. од нив! А потоа патем, по кекси и колачи, следејќи ги трендовите во кондиторскиот свет, идеи за други десерти што ги нудат денес – торти, колачи, чаши за десерти, крофни…
Од кекси до колачи и крофни, речиси и да нема тема што не ја направиле маестрално, па на нивната фид може да се најдат десерти со најразлични мотиви, а сепак, ми велат, почнале да добиваат барања за топчиња од еднорог кои биле ултра популарни пред неколку години и барани, па се чини дека еднорозите се враќаат овој Божиќ. Покрај гореспоменатите еднорози, и оваа година, како и минатите години, дизајнираа специјална божиќна понуда со помалку традиционални божиќни мотиви, во која ќе има чоко бомби и кекси, но секако во ново руво, кое го споделија со нас. Чоко бомбите, за оние кои можеби не знаат, се чоколадни топчиња полни со какао и бел слез, кои се топат во врело млеко. И да, тие имаат уште побожен вкус отколку што некој може да замисли.
„Инспирацијата ја црпиме секој ден следејќи ги трендовите во светот на кондиторството и знаеме да поминеме со часови гледајќи некои новитети и соодветни, разменувајќи идеи и предлози што би можеле да направиме, промениме, како да направиме нешто“, ми велат. . “Тоа е всушност она во што најмногу уживаме – добиваме нови идеи и ги спроведуваме во дело при првата можност. Иако нема поголемо задоволство од моментот кога завршува напорната недела, кога се преземаат нарачки и потоа почнуваат да пристигнуваат пораки од клиентите за тоа како добро нашите десерти се и нивни гостите или личноста за која биле наменети воодушевени, колку се уште поубави од сликите, како не знаат дали вкусат или изгледаат подобро… Единствено поголемо задоволство од тоа е кога ќе добиеме барање од некој кој веќе нарачал претходно“.
24sata.hr