Констатирани неправилности во работењето на три отпади за половни возила во скопско, следуваат соодветни пријави

0
202

Денеска (16.02.2023) во с.Визбегово, скопско, полициски службеници од одделот за криминалистичка полиција при МВР во координација со претставници на Царинската управа, Државниот инспекторат за животна средина, Управата за јавни приходи и Државниот пазарен инспекторат извршија контрола во три отпади за половни возила, сопственост на Р.З. од с.Визбегово, И.А. од Скопје и С.А. од с.Визбегово. При контролата било констатирано дека сите три отпади работат без регистрирана дејност, односно фирма во Централниот регистар, без дозвола за работа од Министерството за животната средина и природата, а биле затекнати и повеќе различни типови нецаринети возила со странско потекло. За сите констатирани недостатоци, против сопствениците ќе бидат поднесени соодветни поднесоци.

извор: МВР

Фото: skopjeinfo.mk