Јане Ченто и Игор Југ откако предлогот за амнестија не помина во Собранието: Кажете и на мајка ми нека не жали, оти ние сепак ќе победиме!

0
128

Откако беше одбиена иницијативата за ставање на предлог законот за амнестија на осудените за „27 април“ на дневен ред во Собранието, со реакција се јавија и неколкумина осуденици. Игор Југ во врска со ова напиша:

„Им благодарам на Драган Стари Пешевски и на Јанаки на идејата и иницијативата!
Им благодарам на сите пратеници кои гласаа ЗА!
Оние кои гласаа против имаат свои причини кои не сакам да ги анализирам. Животот е круг, еднаш и за некој кој на нив им е мил, а можеби и за нив лично ќе треба да се гласа…
Им благодарам на оние кои искрено не поддржуваат и ја посакуваат нашата слобода, бидете благословени луѓе!
Посебно ќе се осврнам на оние кои лицемерно ќе лајкуваат на овој пост, а во длабочината на својата расипана душа посакуваат никогаш да не излеземе од затвор и на кои сето ова што се случува во Македонија изминативе 6 години им оди на рака и им одговара на нивните лични интереси и на интересите на центрите на моќ на кои им ја имаат продадено душата за грст сребреници.
Прочитани сте како буквар, тоа што не ве терам директно у … е затоа што сакам да видам до каде ќе терате за да станете “некој и нешто” и финансиски да се осигурате. Засега гледам дека имате огромен капацитет на тоа поле!
Само знајте едно : Сите стари удбаши душа испуштале врескајќи како јариња и барајќи свештеник да ги исповедаат тоните грев кои ги имале на душата, сите лицемери по професија поминувале исто. И вие така ќе завршите, а се она што сте го заработиле со лицемерје и кодошлук, ќе ви го трошат други.
Животот бргу поминува, а личен избор е дали ќе го проживееш како човек или како лебарка!“

Јане Ченто се огласи со мисла на Кочо Рацин:

„Кажете и на мајка ми нека не жали, оти ние сепак ќе победиме!“

извор: ФБ