БОЖЕСТВЕН, СОЛЕН БАКНЕЖ… ЈАС СУМ ЖЕНА, ШТО Е ПОБОЖЕСТВЕНО?

0
250

Вечерта на утрешниот ден, Мадони од денес, старите училишни диви и современи кралици…од 1976 година, страста на Жан Пол Готје е облекување и соблекување жени, славејќи ја нивната уникатност преку различноста.
Кои се овие жени од Готје?
Сите жени!
Оние кои создаваат свои правила и ги пишуваат поглавјата од сопствениот живот.
Револуционерни? Моќни? Уште подобро!
Смели жени кои се слободни и горди на самите себе.

ЈАС СУМ ЖЕНА, ШТО Е ПОБОЖЕСТВЕНО?
30 години по објавувањето на првиот мирис на Maison – класика, познавачите би можеле да кажат, Жан Пол Готје се потпира на квинтесенцијата на своето наследство за да создаде нов мирис кој ја слави новата верзија на женственоста сензуална, слободна, попотребна од кога било.
Неверојатно шик. Смело смел. Божествено женски.

“Биди свој! Но, не така!“ Од почетокот на времето, општеството им кажува на жените како да се однесуваат и да бидат жени.
Воспевајќи го секој аспект на женственоста, прифаќајќи го богатството да се биде различен, божествените жени на Готје се ослободуваат од клишеата на полот и ја слават својата уникатност. Секси, бунтовни, човечки, божествени; овие живи божици кои дишат беспрекорно ги комбинираат уникатноста и другоста во еден корсет.

БОЖЕСТВЕН, СОЛЕН БАКНЕЖ…
Тоа е ефектот на овој крајно неповторлив, сончев парфем штом ќе дојде во контакт со кожата.
Цветен и сладок, со навестување на солено море, создаден од Квентин Биш.
Вегански, со 90% состојки од природно потекло, оваа божествена формула го прикажува најдоброто од ова време.

Течна и сензуална напнатост помеѓу два акорда, цветни и гурмански, се пробиваат со солена вибрација… величествено, соларно, спектакуларно, à la Gaultier, крин ја покажува својата сладострасност меѓу букет бели цвеќиња, додека совршено изматената меренга ја покажува вкусна кремаста сладост.
Невидена зависност, спротивставена со солениот морски ветер што ве тера да сакате да јадете низ патеката на мирисот.
Изненадувачки, зависно, волшебно, едноставно божествено.

Со прикажување на општеството во долна облека што толку многу се трудеше да се сокрие на модната писта, Жан-Пол Готје трансформираше рестриктивно парче долна облека во провокативен симбол за популарната култура. Возбудливи, облини, уште пооблини… за сите жени кои имаат карактер, облините на Gaultier Divine одговараат на нивните амбиции, без разлика колку се великодушни и големи!
Поконусен, но секогаш иконски, корсетот на Gaultier Divine повеќе не е деликатно парче, туку скапоцен скапоцен камен и симбол на моќта.
Почит на силните жени и на ДНК на брендот. Неговото тело, кое сега може бесконечно да се полни по желба, е придружено со култната метална конзерва која станува беспрекорна, зрачејќи под огненото, блескаво сонце.

Платена комерцијална презентација – Gaultier Divine Eau de Parfum