Македонецот Бобан Стефановски се искачи на Казбек, врв висок 5.054 метри на масивот Кавказ

0
278

Кумановецот Бобан Стефановски, нашиот најпознат планинар и алпинист од Куманово, се искачи на врвот Казбек висок 5.054 метри на масивот Кавказ, на самата граница меѓу Русија и Грузија.

 

 

kumanovskimuabeti.mk