Шпанија заплени златни артефакти украдени од Украина во вредност од 64 милиони долари

0
226
Тројца Шпанци и двајца Украинци беа уапсени по истрагата што започна кога едно од парчињата – златен појас со глави на овни – беше продаден во 2021 година во Мадрид.
VOA