Училиште за Дедомразовци во Бразил

0
50

Овие посетители на наставата за Дедомразовци во Бразил стигнаа до свидетелство дека може да ја извршуваат оваа тешка задача во Рио де Жанеиро. Нивниот израз на лицата додека прославуваат во вовче сведочи за среќата поради успешно завршената обука.

Основано во 1993 година, училиштето ги подготвува своите ученици за работа како Дедо Мраз во трговски центри или на приватни настани. Лимашем Шерем, директор на бразилското училиште за Дедомразовци, вели: „Нашата мисија, мисијата на Дедо Мраз, е да донесе мир, љубов, среќа, наклонетост, нежност, прегратки, каква и да е владата што ја имаме“.

 

 

DW