Голема тепачка во судот во Охрид, полицијата ја блокира Македонски просветители

0
40

ОБНОВЕНО:  Инцидентот започнал кога во судницата била изречена затворска казна во траење од 15 години, за лице кое се товари за убиство. По ова ситуацијата ескалирала во физичка пресметка, која излегла од контрола и била повикана да интервенира Полицијата. Засега нема информации кој е нападнат и дали во инцидентот има повредени.

Голема тепачка во судот во Охрид, полицијата ја блокира Македонски просветители. Пресметката е за судење на лица од Велешта и во моментотв се одвива голема поресметака во внатрешноста на судската зграда.

Околу судот се расподедени повеќе полициски автомобили кои ја блокираа улицата, а полицијата во моментов влегува во судската зграда за да превземе активности.

 

извор: Охрид 1