(ВИДЕО) Италијански град осветли рид како да е новогодишна елка

0
93

Светна најголемата новогодишна елка во светот, лоцирана во италијанскиот град Губио. Планината Ингино е осветлена со светилки во облик на дрво. Ова влезе во Гинисовата книга на рекорди во 1991 година. Беа потребни околу 1 300 часа работа за да се создаде ова спектакуларно осветлување.

 

 

VOA