Денеска се одбележуваат 22 години од загинувањето на македонската пејачка на народни песни, Петранка Костадинова

0
48

Денеска се одбележуваат 22 години од загинувањето на македонската пејачка на народни песни, Петранка Костадинова. 🖤

На 3 февруари 2002 година, таа загина во сообраќајна несреќа во центарот на Скопје. Пред несреќата, била во МРТВ за да ја направи студиската снимка на песната што требало да ја изведува на престојниот фестивал “ГОЦЕ ФЕСТ”. Таа е воедно и нејзината последна снимена песна.

Нека и е вечен споменот! 🙏