Тошковски: За пасоши фотографирани се 100.000 граѓани, а обрасци има за 15.000

0
67

Имаме фотографирано луѓе кои немаат земено пасоши околу 100.000, од кои се обработени и одобрени и внесени во рамки на системот за производство околу 60.000 и во околу 30.000 случаи граѓаните се фотографирани но не им е одобрена постапката за да влезат во систем односно чекаат кога ќе стигнат обрасци да се произведат, изјави вечерва за „Телма“ министерот за внатрешни работи Панче Тошковски

На располагање заклучно со вчера имаше под 5.000 тип А и околу 10.000 тип Б, тоа значи под 5.000 за да се испринтаат на македонски јазик, а 10.000 на албански јазик.

На прашањето како ќе одат нарачките министерот рече: „Со Господ напред.“