Пожар на Златибор: Пламените јазици брзо се шират, видливи и од голема далечина

0
67

Доцна попладнето на Златибор по падините на Чигота од засега неутврдени причини избувна пожар.

Како што дознаваме, пожарот зафатил плевел и сува трева, па пламените јазици многу брзо се шират.

 

 

telegraf.rs