Врнежи од дожд и снег на повисоките места

0
72

Поради присуството на значително поладен воздух, утре рано наутро и во претпладневните часови врнежи од снег би можело да има и во повисоките градови во западните и во југозападните предели од Македонија, во делот од (Дебар, Кичево, (Крушево со сигурност), Охрдско – Струшкиот регион и во Пелагонија! Внимание на планинските превои, пишува метеопрогнозерот Славчо Поповски.