Почина храбрата Јованка Ѓукиќ, мајка на седум сина

0
183

На 66-годишна возраст почина Јованка Ѓукиќ од Шипово, мајка на седум сина, која се бореше за подобар статус на повеќечлените семејства, раководејќи го локалното здружение на семејства со четири и повеќе деца „4+“, пренесува Глас Српске.

Ова здружение вршеше активности во Шипово, Језера и Купес.

Јованка претходно за „Независне новине“ изјави дека преку здружението се избориле секоја мајка да добие право на детски додаток.

„Дали ние мајките треба да одиме со наведнати глави затоа што сме родиле деца? Нека ни го отворат барем патот до некои земји каде од се срце ќе не примат нас и нашите вредни деца“, рекол тогаш Ѓукиќ, пренесува Независне.

Таа со многу љубов зборуваше за своите синови.

„Немавме многу, но јас ги воспитав во православен дух и ги научив да бидат вредни и чесни. ни изјави оваа храбра мајка, која со години волонтерски несебично се бореше за подобар статус на повеќечлените семејства.

Јованка Ѓукиќ ќе биде погребана во среда на Градските гробишта во Шипово.

 

telegraf.rs