(ФОТО) Што пишуваше на вратоврската од Дафина Стојаноска?

0
64

Не само поразени, туку “прегазени”.
Не само од ВМРО-ДПМНЕ, туку од народот на Македонија, напиша на својот ФБ профил Дафина Стојаноска.

Инаку Пратеничката од редовите на ВМРО-ДПМНЕ Дафина Стојаноска беше носител во Изборната единица 6. Од 93,84% од обработените гласови во Изборната едница 6 распоредот на пратеничките места е во корист на Европскиот фронт предводен од ДУИ. Али Ахмети на коалицијата ѝ донесе 9 мандати, додека Биљал Касами од коллицијата Вреди обезбеди 7 мандати.

Во идниот собраниски состав албанскиот електорат ќе го претставуваат Али Ахмети, Талат Џафери, Илире Даути, Мендух Таќи, Рина Ајдари, Бејџан Илјас, Илир Демири, Сали Мурати, Фатмире Исаки од Европскиот фронт иБиљал Касами, Беким Ќоку, Мимоза Муса, Халил Снопче, Фатмир Лимани, Саранда Имери-Стафаи и Садик Сулејмани од Вреди.

Освен Дафина Николоска, од коалицијата предводена од ВМРО-ДПМНЕ во Собранието ќе влезат и Александар Велјановски и Валентина Марчевска.

фото: ФБ Дафина Стојаноска