Германија: Вадењето нови пасоши фрустрира пред одморите

0
36

Германски функционер вели дека вообичаениот двонеделен процес во моментов често трае два месеци. Тој изјави дека е виновна сојузната печатница, но неговиот оддел се соочува со гневот на јавноста.