Руската војска тврди дека не наишла на отпор од украинските граничари

0
605

Руската војска во соопштението во четвртокот тврди дека украинската гранична служба „не пружила никаков отпор“ на руските единици кои ја нападнале украинската територија.

 

Во соопштението, исто така, се тврди дека руската војска ја „потиснала“ воздушната одбрана на Украина.

 

Си-Ен-Ен не беше во можност веднаш да потврди ниту едно од тие тврдења.

 

Негирање на авион: Во истата изјава, руската војска ги негираше тврдењата на украинските сили дека собориле неколку руски авиони, велејќи дека извештаите „не соодветствуваат со реалноста“.

 

Генералштабот на украинските вооружени сили претходно соопшти дека пет руски авиони и еден хеликоптер биле соборени рано во четвртокот, додека руските сили ја нападнале Украина.

 

CNN