Царинската управа: Запленети автоделови во вредност од 10.317 ЕУР

0
419

Во текот на вчерашниот ден од страна на инспекторите од Одделението за истраги при Царинската управа е извршена контрола на товарно моторно возило со српски регистарски таблички кое превезува стока од Република Србија за Република Северна Македонија, при што во возилото е пронајдена поголема количина на автоделови за кои возачот немал уредна документација.
-Вредноста на пронајдените автоделови изнесува 10.317 ЕУР.
-Истите се привремено одземени, а против возачот на возилото ќе биде поднесена кривична пријава заради постоење на основано сомнение за сторено кривично дело „Криумчарење“ по член 278 од Кривичниот законик.