(ВИДЕО) Лазански пред 7 години детално објасни зошто Русија изврши инвазија врз Украина

0
679

Сега покојниот Мирослав Лазански пред 7 години детално објаснува зошто Русија кога тогаш ќе изврши инвазија врз Украина и целиот случај го споредува со т.н. „Кубанска криза“ кога тогашниот Советскиот сојуз ( денешна Русија ) постави нуклеарни ракети на Куба. Мирослав Лазански беше воен аналитичар и амбасадор на Србија во Москва.

Видео: Емисија „Тешка реч“ телевизија Пинк