Бил Гејтс продава многу од своите акции и го менува фокусот на своите инвестиции

0
301

Бил Гејтс продава многу од своите акции и го менува фокусот на своите инвестиции, што експертите го гледаат како сигнал за нова можна криза на структурите на пазарот. Теоријата е дека ако Гејтс мисли дека одредени сектори стануваат поризични, тогаш тие веројатно се.

Во кои сектори Бил Гејтс ги инвестира своите пари?

Богатството на Гејтс се проценува на 111.000 милиони евра, четврто по големина во светот. Многу од нив во моментов е врзано во инвестиции, иако профилот на овие компании се менува.

Пријавено е дека Гејтс купува акции во сектори поврзани со основните човечки потреби, како што се оние во земјоделството (Фарм Сандерсон) или водата (Канадски Пацифик). Тој, исто така, купува акции во домашниот транспорт, што некои го сметаат за да значи дека предвидува нова меѓународна криза.