(ВИДЕО) TOS-1 Buratino- Путин стави во употреба термобарични ракети

0
427

Владимир Путин во Украина распореди повеќекратен систем за ракети кој „го исцицува воздухот од жртвите“ во Украина додека неговата војна се интензивира.

TOS-1 Buratino истрелува „термобарични“ ракети гориво-воздух кои, кога ќе експлодираат, го трошат целиот кислород во зоната на експлозијата, убивајќи ги сите во областа.

Се чини дека жртвите немаат видливи надворешни повреди, но претрпеле огромни внатрешни оштетувања.

Оружјето се заснова на главниот борбен тенк Т-72 од советската ера, со отстранета главна купола и заменета со систем за ракетни фрлачи со 30, 8,5-инчни ракети.