Владата на Република Северна Македонија ќе донира воени средства и опрема за вооружените сили на Украина

0
686

Владата на Република Северна Македонија се придружува на сеопфатната поддршка на сојузниците во НАТО и партнерите во ЕУ, и донесе одлука за донација на воени средства и опрема за официјалните вооружени сили на Украина.

Видот на средства кои се донираат се согласно барањата на Украина.