МНР со апел: Македонците да не патуваат во Русија, оние кои се таму да се вратат додека има линии

0
268

МНР испрати соопштение до нашите граѓани во Русија да се вратат дома, заради одлуката на ЕУ и другите европски земји, вклучувајќи ја и Македонија, за затвoрање на европскиот воздушен простор за руските авиопревозници.

„Апелираме нашите граѓани кои престојуваат на територијата на Руската Федерација да ги искористат сè уште расположливите комерцијални летови, копнени и морски линии за напуштање на таа земја. Ваквото предупредување следува поради можноста да дојде до целосен прекин на авиолиниите од и кон Русија“, се вели во соопштението на МНР.